Poëzie als alternatief

Op 13 september verscheen mijn nieuwe boek Poëzie als alternatief bij uitgeverij Wereldbibliotheek.
De flaptekst:

Poëzie is zo veel meer dan gedichten over onbeantwoorde liefdes en onvervulde verlangens, vol van zwaarmoedige gedachten en smachtende romantiek. De dichters van nu beantwoorden allang niet meer aan het cliché van gekwelde zielen, eenzame zieners in kommervolle omstandigheden, losgezongen van de wereld, meestal oude mannen met een baard.

In Poëzie als alternatief laat Jeroen Dera zien hoe divers de hedendaagse Nederlandstalige poëzie is en hoe ze de maatschappij een kritische spiegel voorhoudt. In hun gedichten leggen dichters een bom onder het kapitalisme, luiden ze de noodklok over het klimaat, geven ze een stem aan diegenen die veel te lang niet mochten spreken. De moderne poëzie is zeer betrokken bij de samenleving. Ze opent met haar eigen middelen van taal en ritme de deur naar een alternatief voor onze maatschappelijke werkelijkheid.

Op de dag van verschijnen werd ik geïnterviewd in De Nieuws BV (Radio 1) over het maatschappelijke commentaar dat in hedendaagse poëzie terug te vinden is. Klik hier om het interview te beluisteren.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: