Bio

Jeroen Dera (Uden, 1986) is als neerlandicus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Binnen de RU werkt hij als vakdidacticus Nederlands en lerarenopleider bij de Radboud Docenten Academie en als docent Moderne Nederlandse Letterkunde bij de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur. Aan ArtEZ verzorgt hij colleges literatuurgeschiedenis en -theorie voor studenten Creative Writing.

Jeroen promoveerde in 2017 op de studie Sprekend kritiek: literatuurprogramma’s in de vroege jaren van de Nederlandse radio en televisie (Radboud Universiteit, promotores Jos Joosten en Mathijs Sanders). Tijdens zijn promotietraject doceerde hij tevens aan de Universiteit Utrecht en Stellenbosch University (Zuid-Afrika). Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses zijn de interactie tussen literatuur en het mediaveld, contemporaine Nederlandstalige poëzie en literatuuronderwijs.

Jeroen is kernredacteur van Dietsche warande & Belfort en bestuurslid van de Jan Campert-stichting. Hij maakt ook deel uit van de nieuwe redactie van het Kritisch Literatuur Lexicon, dat in 2018 opnieuw wordt gelanceerd door Uitgeverij Garant.

 

Contact: j.dera@let.ru.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s