Te verschijnen

Academisch

– Met Alex Rutten schreef ik een artikel over de radiokritiek van P.H. Ritter jr. in het interbellum, dat zal verschijnen in het Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (TNTL).
– Met Inge Arteel schreef ik een artikel over de experimentele teksten van Lucienne Stassaert en Friederike Mayröcker uit de jaren zestig en zeventig, dat zal verschijnen in de artikelenbundel Confrontations: Experimental Dutch and German Literature of the Long Sixties (Brill).
– Ik zal bijdragen aan een essaybundel over de poëzie van Leonard Nolens. Meer specifiek richt ik me op zijn bundel Liefdes verklaringen.
– In de artikelenbundel Tegen de schenen (Vantilt, 2018) schrijf ik over de roman Moedervlekken van Arnon Grunberg.
– Met Lotte Jensen en Jos Joosten redigeer ik een themanummer van TNTL over de stand van zaken in de letterkundige neerlandistiek. Aan dit nummer draag ik tevens een artikel bij over het leesgedrag van eerstegraads docenten Nederlands in het voortgezet onderwijs.
– Met Helleke van den Braber, Jos Joosten en Maarten Steenmeijer redigeer ik een boek over de branding van literatuur in Nederland. Voor dit boek schrijf ik tevens een artikel over de zelfrepresentatie van de dichter Ellen Deckwitz.
– Aan een artikelenbundel van de SEL over het radiohoorspel (redactie Lars Bernaerts, Siebe Bluijs & Evelien Verschueren) draag ik bij met een artikel over de VARA-hoorspelen van Martien Beversluis en Maurits Dekker.

Essays over poëzie

– In Poëziekrant zal ik schrijven over de nieuwe bundels van Hanneke van Eijken (Kozijnen van krijt) en F. van Dixhoorn (Verre uittrap).
– In DWB wijd ik essays aan de nieuwe bundels van Paul Bogaert (Zo kan het niet langer) en Rozalie Hirs (Verder bijzonderheden).

Overig

– Ik redigeer een themakatern van Dietsche Warande & Belfort over het thema ‘Vintage’.
– In Literatuur zonder leeftijd zal ik schrijven over het jeugdboek Lampje van Annet Schaap.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s