Nieuwe publicaties

De afgelopen weken verschenen er enkele nieuwe artikelen van mijn hand.

In het Nolens handboek, het eerste academische boek dat het omvangrijke oeuvre van de Vlaamse dichter Leonard Nolens in kaart brengt, schreef ik een hoofdstuk over de bundel Liefdes verklaringen (1990). Het boek, geredigeerd door Carl De Strycker en Yves T’Sjoen, is hier te bestellen.

In Tegen de schenen, een artikelenbundel over recente Nederlandstalige literatuur onder redactie van Jos Muijres en Marieke Winkler, publiceerde ik een artikel over de roman Moedervlekken (2016) van Arnon Grunberg. Ik laat daarin zien hoe Grunberg het wereldbeeld van zijn eigen protagonist voortdurend subtiel ondermijnt. De tekst borduurt verder voort op de ideeën die ik al met Roel Smeets uiteenzette in onze briefwisseling over Moedervlekken op de website van DW B.

In het nieuwe nummer van Literatuur zonder leeftijd wijd ik een essay aan de jeugdroman Lampje van Annet Schaap, die inmiddels met verschillende prijzen bekroond is (onder andere met de Nienke van Hichtum-prijs, waarvan ik jurylid ben vanwege mijn bestuursfunctie in de Jan Campert-stichting).

Ook verschenen er enkele poëziebesprekingen in De Standaard der Letteren, onder meer van Blauwboek van Peter Holvoet-Hanssen en Niemandslandnacht van Annemarie Estor.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: